Regisztrációs szám: Győr-Moson-Sopron-Megyei Munkaügyi Központ: 983 2/2002
9022 Győr, Czuczor Gergely utca 13. 3. em. 4. Telefon: +36/30/9361-012

Cégjegyzék szám: Cg.08-09-022340 Adószám: 23488195-2-08

KÖZÉPPONTBAN AZ EMBER

 

Outplacement
(a gondoskodó elbocsájtás)

 

A gazdálkodó szervezetek piaci helyzetük romlása esetén önhibájukon kívül kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy meg kell válniuk munkatársaik egy részétől.

    Az ilyen esetekben hozott döntések népszerűtlenek számos előre nehezen prognosztizálható és a későbbiekben is csak korlátozottan befolyásolható kellemetlen következménnyel járhatnak. Az elbocsátott dolgozók spontán (esetleg tudatos) reakciói megzavarhatják a cég szokásos üzletmenetét bizonytalanná teheti azokat a munkavállalókat is akiket a létszámleépítés nem érint és ezek következményeként számolni lehet a legjobb szakemberek elvándorlásával is.
   

Mindez jelentős anyagi és erkölcsi veszteséget okozhat, ronthatja a vállalat imázsát, negatívan befolyásolhatja az üzleti partnerekkel, a médiával és a szakszervezetekkel kiépített kapcsolatokat.

 

 

 

A nemkívánatos hatások elkerülhetők, ha ebben a kényes helyzetben az érintett cégek külső szakértő bevonása mellett döntenek. Szaktudásunkkal segítséget kívánunk nyújtani megbízóinknak, valamint az elbocsátott dolgozóknak a negatív hatások feldolgozásában, az elhelyezkedésben.

Ezt a szolgáltatást megbízóink azon köre igényli, akiknek fontos az elbocsátási folyamatok kezelése, akik feleslegesen nem kockáztatnak, illetve átérzik szociális felelősségüket.

op